Od nejistoty k přirozené eleganci za jediný den

Jak vám etiketa u stolu může otevřít dveře do společnosti


Už jste si někdy sedli na špatné místo u stolu a byli jste nuceni se přemístit?
Prožíváte nervozitu při představě, že byste měli vést konverzaci s cizím člověkem? 
Cítíte se jako na horské dráze, když se "opičíte" po ostatních, abyste drželi krok s komplikovanými pravidly stolování?
Ať se snažíte, jak chcete, vždy se najde něco, co jste přehlédli nebo udělali u jídla špatně?
Máte strach z toho, že uděláte při večeři faux pas, ostatní se otočí a vy se stanete nedobrovolně negativním středem pozornosti?
Při každé formálnější večeři jste nejistí a zmatení, který příbor použít a kdy?

Existuje unikátní řešení těchto problémů

Osobní konzultace a den plný zážitků s etiketou u stolu s Danielem Šmídem

"Jsem vytrvalý a nadšený pro práci, kterou dělám. Co přednáším, také žiju."

Daniel patří k nejvýraznějším expertům na etiketu u nás. Vystudoval gastronomii na prestižní hotelové škole. Praktické zkušenosti získal v hotelích i obchodních firmách v zahraničí. Dnes přednáší o etiketě, komunikaci a oděvech ve významných firmách, jako je ŠKODA AUTO, GÜHRING, GLP a stovce dalších. Je zván jako speaker na oborové konference, do škol a univerzit. Jeho přednášky a kurzy vyslechlo více než 20.000 posluchačů. Napsal 4 knihy o odívání, etiketě a gentlemanství. Pravidelně píše blog, natáčí podcast i video kurzy. V televizi, rozhlase i jiných médiích předává své tipy a návody k etiketě, kultivovanému projevu a odívání.   

+12 let

zkušeností v přednášení etikety, komunikace a dress code


Od nejistoty k přirozené eleganci za 24 hodin 

Kurz etikety u stolu, který změní váš sociální život. Objevte tajemství, jak získat neochvějnou jistotu a elegantní vystupování během pracovních obědů, hotelových snídaní i společenských večerů. 

Prožíváte nervozitu při představě, že byste měli vést konverzaci na obědě nebo večeři s cizím člověkem? 

Nejistí lidé mají často méně přirozených přátel, což může vést k pocitu osamění. 

Naučíte se, jak nalézt u stolu vhodné téma ke konverzaci a čím začít.

Máte strach z toho, že uděláte při večeři faux pas, ostatní se otočí a vy se stanete nedobrovolně negativním středem pozornosti? 

Stud a neustálé omlouvání vás dovede do submisivní pozice, ze které je těžká cesta ven. 

Získáte návody, jak elegantně přeměnit trapas v obdiv.

Ať se snažíte, jak chcete, vždy se najde něco, co jste přehlédli nebo udělali u jídla špatně? 

Pocity, že děláte chyby, se mohou projevit na Vaší sebedůvěře a strachu se projevit. 

Odnesete si náměty, jak vyměnit nejistotu za elegantní přirozenost jednou provždy.

Při každé formálnější večeři jste nejistí a zmatení, který příbor použít a kdy? 

Lidé, kteří neznají přesně používání příborů, se příliš soustředí na sebe a zapomínají na ostatní. To vede ke společenské izolaci. 

Naučíte se používat příbory správně a užívat si společnosti ostatních.

Cítíte se jako na horské dráze, když se "opičíte" po ostatních, abyste drželi krok s komplikovanými pravidly stolování?

Ustavičným sledováním jiných lidí je můžete uvést do rozpaků a znepříjemnit jim večer. 

Získáte nenucenou jistotu u stolu a buďte příjemnými společníky.

Už jste si někdy sedli na špatné místo u stolu a byli jste nuceni se přemístit? 

Neznalost zasedacího pořádku může v ostatních vzbudit pocit, že jste nespolečenští a raději s vámi nenavážou kontakt. 

Dostanete konkrétní tipy k zasedacímu pořádku a jak sedět v páru.

Vzpomínáte si, když vaše oblečení neodpovídalo dress code a ostatní byli lépe oblečení než vy? 

Lidé, kteří jsou odlišně odění se straní ostatních a díky tomu často nenavážou konverzaci. A pokud ano, necítí se většinou dobře. 

Odnesete si jednoduché návody, co který dress code znamená.

Už jen do 15. září máte možnost získat tyto bonusy


Podívejte, co napsali

"Zvolil jste skvělou formu k předání svých zkušeností. Milá společnost, nádherné prostředí a to vše doplněno výborným kulinářským zážitkem."

Martin Zlatníček

finanční ředitel

"Jednoznačně doporučuji. V oblasti etikety stolování jsme se dozvěděli spoustu nových informací i vtipných zajímavostí."

Pavla Kolomazníková

marketing

"Kurz byl informačně atraktivní a předčil moje očekávání, lektor byl profesionál velmi dobře ovládající problematiku."

Petr Melničuk

managing director

"Včerejší setkání... se neslo ve velmi příjemné atmosféře. Možnost praktikovat prezentované informace na místě bylo přínosné, zábavné a velmi chutné. Ještě jednou děkujeme..."

Eliška Kopincová

studentka

"Výjimečný zážitek v příjemné společnosti na krásném místě s velice chutnou večeří. Pan Šmíd je gentleman tělem i duší..."

Patrik Szetey

konzultant a interim manager

"Děkuji za velmi příjemný večer strávený ve společnosti Vás, Vaší paní a Vašich hostů. Naučný večer byl opravdu přínosný a rady byly podány humorným způsobem..."

Alena Mačenková

senior manager Europe

"Rád bych Vám ještě jednou uctivě poděkoval za Váš kurz Etiketa u stolu, byl pro nás velmi přínosný a také zábavný, užili jsme si to s Vámi."

Michal Kolář

oblastní ředitel

"Večer byl naprosto úžasný v nádherném prostředí s velmi detailně promyšleným menu o pěti chodech doplněným lahodnými víny."

L. Dáňová & M. Kadlčík

účastníci kurzu

"Svým přátelům bych kurz doporučil jako skvělý zážitek... Sám jsem některé informace ihned implementoval do svého (gastro-společenského) života."

Martin Šemík

herec a zpěvák

Nezávislé průzkumy a studie potvrzují


Už jsme se mohli setkat

Danielovy názory ovlivňují veřejnost ve vnímání etikety, komunikace a odívání. Několikrát měsíčně přinášejí nejrůznější média rozhovory, komentáře a tipy ke společenskému dění u nás.


100% garance spokojenosti a nákupu bez rizika

Když nám po kurzu sdělíte, že vám nic nepřinesl a nezískali jste žádnou novou informaci použitelnou v praxi, vrátíme vám celou zaplacenou částku zpět na váš účet


Limitovaná nabídka je k dispozici už jen několik dní


My countdown

Vyberte si tu nejlepší variantu pro vás

Exklusivně pouze pro 1 pár

Pro jednotlivce i páry

Soukromá zážitková večeře s etiketou pro pár

Menu o pěti chodech, vinné párování

29200 Kč

Osobní konzultace před večeří

Audit nejistoty, odpovědi na otázky

5800 Kč

Ubytování v 5* hotelu pro 2 osoby

Premium Suit, Carlo IV, Praha, 1 noc

6800 Kč

Soukromá etiketa hotelové snídaně pro dva 

Bohatá snídaně s etiketou stolování 

22000 Kč

Odpolední čaj s etiketou pro dva

Sendviče, kanapky, pralinky, čaj o páté

23300 Kč

Set 3 video kurzů

První dojem, oděvy, business etiketa

2600 Kč

Sada 2 e-booků - 1. dojem, etiketa

+ pracovní listy + check-listy

960 Kč

Bonus - Jak mluvit lépe s lidmi

50 návodů pro lepší konverzaci

zdarma

Bonus - vstup do hotelového spa

20 m bazén, vířivka, sauna, parní lázeň

zdarma

Celkem pro 2 osoby 90.660 Kč

7K™ program je limitován pouze pro jeden pár. Pro tento program klienty vybírám.

Zážitková večeře s etiketou stolování

Menu o šesti chodech, vinné párování

5670 Kč

Osobní on-line konzultace

Audit nejistoty, odpovědi na otázky

2900 Kč

Set 3 video kurzů

První dojem, oděvy, business etiketa

2600 Kč

Sada 2 e-booků - efekt 1. dojmu, atlas etikety

+ pracovní listy + check-listy

960 Kč

Voucher na nákup v e-shopu 

Poukázka na objednávku knih

300 Kč

Voucher na kurz Etiketa pro děti

Poukázka na slevu  

300 Kč

E-book Etiketa u stolu

obsáhlý text o stolování a jednání

290 Kč

Bonus - Jak mluvit lépe s lidmi

50 návodů pro lepší konverzaci

zdarma

Bonus - 5 nezveřejněných kapitol 

z knihy Etiketa domácí

zdarma

Hodnota balíčku 13.020 Kč/os.

AKCE: do 15. září 2024 za 7.371 Kč, pro další extra 30% slevu vložte kód "ETIKETA30"

Vaše nejčastější otázky

Co je to 7K™ program?

Daniel vytvořil 7K™ program tak, aby vás zbavil nejistoty v konverzaci, strachů z jednání a obav ve společnosti. Jelikož se většina společenských akcí koná v doprovodu jídla nebo přímo u stolu, je 7K™ program koncipován tak, abyste získali jistotu, sebedůvěru a dokázali využít společenskou událost k navázání vazby s novými klienty, přáteli nebo našli osobní vztah. 

Jaké jsou hlavní výhody 7K programu?

Během celých 24 hodin prožijete neuvěřitelné. Začnete se zážitkovou večeři ve formální restauraci, následující ráno kurz etikety hotelové snídaně a osobní doprovod Daniela. Odpoledne vás Daniel provede etiketou neformálních setkání u čaje a kávy. Až na dobu, kdy si půjdete odpočinout do hotelového spa, bude s vámi Daniel osobně "na každém společenském kroku" (vyjma vašeho apartmá). Mimo to získáte 50 způsobů, jak lépe mluvit s lidmi, návody, tipy a náměty k společenské konverzaci. 7K™ program také obsahuje noc v luxusním hotelu, osobní konzultace, audit nejistoty a několik vzdělávacích materiálů.   

Jak dlouho trvá, než získám jistotu ve společnosti?

Záleží na okolnostech a četnosti, kolikrát se po skončení programu vydáte mezi lidi. Ze zkušeností však vyplývá, že nabyté znalosti lze během několika málo dnů aplikovat do praxe a posilovat sebedůvěru den ode dne. Zároveň také platí, že veškeré bonusy vám zůstanou doživotně přístupné, můžete se k  nim tedy vracet.

Co je to Zážitková večeře s etiketou?

Jde o pětichodovou večeři v hotelové restauraci s množstvím příběhů, příkladů a humorného výkladu moderní etikety. Součástí je také welcome drink i tzv. vinné párování, tedy vhodné nápoje k předkrmu a hlavnímu jídlu. K desertu je volitelně podávána káva à la carte. Během zážitkové večeře dochází mimo jiné také k propojení kontaktů a vzájemné komunikaci.   

Jaký druh podpory dostanu k programu?

Součástí 7K™ programu je osobní audit nejistoty a velký prostor pro osobní konzultaci s Danielem před konáním večeře. K programu Zážitková večeře s etiketou dostanete on-line audit nejistoty a konzultaci. Součástí obou programů je také set 3 video kurzů na téma prvního dojmu, etikety a odívání a set 2 e-booků, pracovní sešity a check-listy.  

Jaké výsledky mohu od programu očekávat?

Po skončení programu budete umět navázat rozhovor s cizím člověkem. Budete mít jistotu v chování ve společnosti, používání příborů, sklenic a inventáře. Budete umět přetavit trapas v obdiv ostatních. Budete znát, jak jednat ve společnosti s ženami i muži. Budete mít osvojeny návody, jak s lehkostí získávat přátele, klienty nebo osobní vazby ve společnosti. Budete mít doživotní vstup do vyšších pater společnosti.

Je program vhodný pro mé podnikání?

Oba programy jsou koncipovány tak, aby byly přínosné pro vaše vztahy v podnikání. Společensky zdatní, zdvořilí a zdravě sebejistí podnikatelé a podnikatelky mají možnost navazovat cenné vazby pro své firmy, snáze se seznamují a jejich vztahy jsou pevné a trvalé. Navíc je program daňově uznatelnou položkou, jelikož jde o vzdělávání.

Jakou záruku mám, že pro mě bude program úspěšný?

Program je navržený tak, aby obsahoval výhradně prvky použitelné v praxi. Důkazem jsou desítky našich klientů, kteří to dokázali. Způsob, jakým informace dostanete, je koncipován tak, aby vám přinesl maximální užitek. Přesto nemůžeme zaručit, že budete umět aplikovat všechny poznatky do vašeho života právě vy. Je na vás, jak poznatky, návody a tipy uplatníte a zda to budete považovat za úspěch.  

Mohu mít vegetariánské nebo veganské menu?

Zajisté. Z menu můžeme vynechat maso nebo jakoukoli jinou složku, která vám nechutná nebo ji nejíte z jiného důvodu. Po konzultaci s šéfkuchařem vám navrhneme, jaké suroviny budou obsahovat vegetariánské pokrmy. Velmi rádi také nahradíme jistý typ masa za jiný. Například, když nejíte hovězí maso, můžeme jej nahradit krůtím nebo rybou. Z některých pokrmů můžeme jakoukoli surovinu nechat odstranit. S důvěrou nás kontaktujte, abychom mohli připravit menu tak, jak si přejete.

Kde se program koná?

Program 7K™ se koná v Praze, v 5* hotelu NH Collection Carlo IV. Na programech Etiketa u stolu současné době spolupracujeme s hotelovou restaurací v Brně, Praze, někdy v Ostravě i Bratislavě. Připravujeme také spolupráci s vídeňskou restaurací a hotelem v Drážďanech.

Dbáme, aby gastronomické podniky, které nám poskytují prostor, pokrmy a nápoje, patřily mezi ty nejlepší. Důležitou složkou je také vysoká úroveň služeb, zvláště servisu obsluhujícího personálu a vynikající dovednosti kuchařů. Každou restauraci před výběrem osobně vyzkoušíme a žádáme, aby byly naše vysoké nároky na menu i služby přijaty. Vybíráme tedy restaurace nebo hotelové restaurace, kde máme jistotu, že vy, naši hosté, dostanete nejlepší vybrané pokrmy, vynikající vína jako doprovod k nim a precizní obsluhu na úrovni "grand restaurant".

Chci to koupit jako dar, mohu objednat voucher?

Při vyplňování objednávky nám do poznámky napište, že si přejete vystavit voucher. Vytiskneme jej a odešleme v dárkovém balení na vaši adresu nebo službou Zásilkovna. Chceme Vám ušetřit čas s tiskem a balením. Za odeslání a dárkové balení neplatíte nic, Je zdarma. Dárek od nás... 

Je daný dress code? Co si mám obléct?

Společenská setkání tohoto typu vyžadují odpovídající úroveň oblékání. Program Zážitková večeře s etiketou není výjimkou. Dodržením doporučeného dress code vyjadřujete úctu k hostiteli, ostatním hostům i k vám samým. Doporučujeme formální oděv. 

Pro ženy jsou vhodné polodlouhé šaty ve večerních barvách, pouzdrové šaty nebo kombinace polodlouhé sukně a halenky. K těmto oděvům se hodí boty na podpatku. K večerním akcím tohoto typu patří také večerní líčení a formální úprava účesu.

Pánům doporučujeme oblek v tmavě modré nebo antracitové barvě, případně černý. K tomu světlou, nejlépe bílou košili bez vzorů doplněnou o motýlek nebo kravatu. K tmavým oblekům a na večerní akce jsou vhodné černé boty a vyšší ponožky v barvě obleku nebo černé. 

Mám intoleranci k jistým alergenům. Jak to řešíte?

Stačí nám dát vědět na smid@danielsmid.cz , které alergeny má šéfkuchař z pokrmu vynechat a můžete se spolehnout, že vám s radostí vyhoví. Menu je sestaveno ze sezónních surovin a každá restaurace, kterou pro program využíváme, má pro vás jiné menu. Použité suroviny jsou navrženy tak, aby společně s ostatními částmi menu vytvářely estetický a chuťový celek a vzájemně na sebe navazovaly nebo se propojovaly. Jakoukoli změnu v menu zařídíme, stačí, když nám napíšete vaše přání.

Co když nebudu moci z vážného důvodu přijít?

O vaší nepřítomnosti nás informujte co nejdříve. Pokud se to dozvíme do 48 hodin před začátkem programu, nabídneme vám náhradní termín. V případě, že se odhlásíte později, už nemůžeme připravený program stornovat, zaplacená částka propadá. Aby nepropadla, prosím najděte za sebe náhradu a informujte nás o tom.  

Co mi to přinese, když už jíst umím?

Při setkávání s lidmi u stolu nejde jen o jídlo. Je to setkání ve společnosti. Doma i mimo dům, třeba v restauraci. Naučíte se, jak vejít do běžné restaurace, a jak vcházet do těch hotelových. Osvojíte si také, zda a kdy se můžete posadit ke stolu a případně na koho počkat. Prakticky si také ukážeme, jak se muži postarají o pláště nebo kabáty.

Osvojíte si také vaši roli, pokud jste hostitel nebo host pozvaný na slavnostní večeři. Ujistíte se, že dokážete dávat znamení ubrouskem a oslovovat správně obsluhující personál. Mimo jídla se také dostanete k informacím, jaké sklenice se na co používají, jak se používá další inventář mimo příborů, abyste ho mohli využívat. A spousty dalších věcí...

Budeme jíst humra, šneky nebo artyčoky?

U stolu s námi se naučíte, jak jíst správně běžné pokrmy. Málokdo umí jíst polévku s nudlemi, o knedlíčcích ani nemluvě. Většina osob kolem vás nezná, jak jíst správně pečivo a krájet brambory. Věnujeme se tedy namísto humrům, šnekům a dalším exotickým jídlům, se kterými se běžně nesetkáváte, těm častějším, které doprovázejí firemní večeře, oslavy narozenin a jubileí nebo svatební hostiny.

Naučíte se poradit si s listovým salátem, snítkou rukoly, sypkou rýží nebo dezertem, který obsahuje zmrzlinu a čerstvé ovoce. Naučíte se také, jak správně názvy pokrmů a nápojů vyslovovat, aby nedošlo k nechtěným faux pas. Zjistíte, že Etiketa u stolu není žádnou suchou disciplínou, ale zábavným způsobem života. Etiketa je životní styl.

Mohu to koupit pro děti?

Zážitková večeře s etiketou se koná od 18:00 téměř do 22:00 h. Je tedy vhodná pro dospělé, případně teenagery a studenty, kteří se s rodiči nebo sami zapojují do společenského života. Pro mladší děti, školáky, máme připraven program Nedělní oběd s etiketou pro děti. Více o tom na www.etiketaustolu.cz/pro-deti/

Tento zážitkový hravý workshop se koná v neděli v poledne a menu je sestaveno tak, aby chutnalo dětem. Naučí se, jak jíst "neposedné" pokrmy, jak mluvit s obsluhou a co je to vlastně ten "tringeld". Menu obsahuje také několik "nástrah" a samozřejmě sladký závěr. Za odměnu. Děti si navíc odnesou certifikát o absolvování kurzu a dárek jako překvapení. Máte-li děti, dopřejte jim náskok před ostatními a přihlaste je.

Máte otázku, na kterou jste zde nenašli odpověď ?

Napište na smid@danielsmid.cz nebo zavolejte na 739 510 906, případně 602 573 739